Публикувано на: 04.05.2007г. Съвместна инициатива на Фондация "Искам бебе" и СИБАНК за подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми.
 Фондация "Искам бебе" и СИБАНК за подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми  Основната цел на кампанията е да се постави на обсъждане същността на проблема “безплодие”, основните причини за стерилитет.

Също да информира обществото за възможните начини на лечение и да се предложат решения на проблемите свързани с репродуктивното здраве на семействата в България
В България има регистрирани повече от 270 000 бездетни семейства. Това са млади хора в активна репродуктивна възраст – между 18- и 45-годишна възраст, които искат, но по различни причини, не могат да имат собствени деца. Задълбочената демографска криза у нас може да намери едно от своите решения именно чрез подпомагане на тези двойки.
За по-голямата част от семействата финансовата тежест е огромна поради скъпите лекарства и методи. Много от желаещите да се възползват от тази процедура се отказват именно, защото не могат да се справят с набавянето на необходимите средства за лечението. В тази връзка и като част от програмата „Искам бебе” СИБАНК разработи специален продукт, който максимално да улесни семействата – целеви кредит „Искам бебе” за финансиране на метода Ин витро оплождане и замразяване на стволови клетки. Кредитът е уникален по своята същност, защото за пръв път предлага на много български двойки адекватно решение за преодоляване на финансовите бариери. От продукта могат да се възползват всички, нуждаещи се от финансиране на специализирани лечебни процедури за лечение на стерилитет, процедури за асистирана репродукция “Ин витро”, както и замразяване на стволови клетки от пъпна връв.

СИБАНК предлага гъвкави и удобни схеми на усвояване и погасяване - еднократно или на етапи, с възможност да се ползва гратисен период от 12 месеца, както и в режим овърдрафт - през този период кредитът е револвиращ като кредитоискателят има възможност да внася и тегли суми до разрешения кредитен лимит по всяко време. Лихвите са преференциални от 7.40% до 9.40% в зависимост от схемата на обезпечението, а клиентите са освободени от стандартните за потребителски кредити такси.

В рамките на кампанията “Искам бебе” ще работим за интегриране и осигуряване на подкрепата на всички клиники в страната, предлагащи лечение, свързано с репродуктивното здраве. Банката активно ще се включи в организацията на Деня на репродуктивното здраве 16 юни, както и в организацията и провеждане на Информационни борси в по-малките градове на страната с цел осигуряване на повече и по-пълна информация по проблема стерилитет и финансирането на лечението. Също така предстои изграждането на информационен интернет сайт и издаването на специализирана книга за стъпките при ин витро.

Фондация „Искам бебе” и СИБАНК ще разчитат на подкрепата на всички медии в България, за да се превърне кампанията в истински форум за дискусия и сериозни предложения за решаването на проблемите на репродуктивното здраве. Благодарим за медийното партньорство на Нова ТВ, Дарик радио и вестник 24 часа, като се надяваме и други медии да се присъединят към идеята.