Публикувано на: 15.08.2006г. Молебенът ще бъде отслужен на 8-ми септември, едновременно в няколко храма в цялата страна. Ако искате да помогнете и да организирате молебен за здрави бебета и във Вашия град, и във Вашия храм, можете да изтеглите официално писмо - покана оттук http://www.300bebeta.info/nacionalen_moleben_08_09_2006.doc Уважаеми български семейства и родители,

Според националната статистика, в България всяка година умират вследствие на малформации около 274 души. Мнението на специалисти-лекари е, че родените в България деца с малформации са около 5% на година, което прави 3700 деца. Те и семействата им познават до болка диагнозата «несъвместимост с живота».

А животът е благословен от Бога дар, на който ние всеки ден се радваме. Трудностите, с които е изпълнено ежедневието ни, отнемат нашето жизнено време, но не могат да изпълнят със смисъл живота ни.
За смисъла и по повод светлия Християнски празник – 8 септември (Рождество на Пресвета Богородица), Инициативният комитет «300 бебета» ВИ КАНИ на тържествено богослужение - молебен.

Молебенът е канон, посветен на Богородица, който се пее и чете от вярващите по време на духовна скръб.
Нека ЗАЕДНО споделим болката си от загубените бебета, ангелите на България.
Нека ЗАЕДНО се помолим за благословията да дарим и съхраним живот.
Нека ЗАЕДНО подкрепим живота на хората с вродени малформации, защото това са порасналите наши деца.

Нека помълчим ...

Молебенът е и израз на благодарност и надежда за създаване на поколението, духовно съхраняване на българската нация.

Нека ЗАЕДНО потърсим Божията благословия в това благородно дело.
Нека ЗАЕДНО приемем задачата си на вестители и будители към възможността за създаване на пълноценен живот.
Нека ЗАЕДНО поемем отговорност – пред Бога и пред себе си, че ще бъдем активни участници в процеса на съхраняване на българската нация.

Ние няма да познаваме онези деца, които ще се родят здрави благодарение на това, че са били профилактирани срещу малформации. Те самите никога няма да научат, че е имало вероятност да бъдат засегнати от малформация.

Но ще бъдат Живото доказателство на нашия успех.

Повече за инициативата можете да прочетете тук - http://www.300bebeta.info/index.php?page=idea⊂=idea1