Публикувано на: 17.03.2011г.
  "Тройка на разсъмване" започва кампанията "Повече българчета за България" в подкрепа на донорството и отговорното родителство. На 7-ми март екипът от сутрешното шоу на радио Витоша „Тройка на Разсъмване” започва кампанията „Повече българчета за България”. Тя ще е в подкрепа на донорството и отговорното родителство и е с любезното съдействие на редица клиники за ин витро процедури В темите отново в ефир ще бъдат проведени интервюта с водещи репродуктивни специалисти – лекари, ембриолози, андролози.
Ще бъдат коментирани подробности за това какво реално представлява една донорска процедура, какви са нейните човешки, медицински и законови параметри. Какви са причините, поради които е добре жените и мъжете в нашата страна да са по-активни, как могат да помогнат на тези, които се нуждаят от чужд генетичен материал и копнеят за дете. Как това да се случи възможно най-леко и щадящо за организма. И най-важното – как да дадем от себе си, за да имаме право да се наричаме хора и поискаме помощ, когато е нужна и на нас.

Във връзка с отговорното родителство Милена, Кирил и Тодор ще предложат в ефир поредица от теми свързани с личният пример. Ще коментират колко е важна здравата емоционална среда за изграждането и израстването на една личност, на дете. Кои са въпросите, на които трябва да си отговорим, когато сме на път да станем родители. Дали сме достатъчно грамотни, за да създадем, износим и родим здраво детенце. Кои са основните и най-важни условия, за да е стабилно, щастливо и обичано и като порастне.

В периода на кампанията (до 7-ми април) отново в ход ще е и „Човечността има лице” с трите каузи-лечение на двойка с репродуктивен проблем, дом за сираци и Детското нефрологично отделение на Университетската болница. И тази година водещи репродуктивни центрове в страната ще се включат с дарителски жестове (за миналата година бяха дарени 13 ин витро процедури и една икси, като 5 от тях бяха с донорски материал до бременност). Детското нефрологично отделение бе обзаведено с легла, медицински матраци, стойки за инфузни системи, климатици, детски пособия и два монитора за безкръвно и безболезнено следене на основните жизнени показатели. Благодарение на тази кампания беше направен и първият за България скрининг на скритата бъбречна заболеваемост сред  децата в София, Варна и Добрич. За целта беше дарен и лаптоп на доц. Буева и отделението. Домът за сираци на отец Иван в Нови хан, получи парични средства, ремонт на сградата с дограма, ламинат и санитарни помещения. Домът за деца лишени от родителска грижа „Асен Златарев” получи постоянни медицински грижи и гинекологични косултации. Ученичка от дома за деца лишени от родителска грижа в Благоевград получи безплатно обучение в Американският колеж в града.

Тази година в подкрепа на Клиниката по детска нефрология и диализа към Университетската болница в София се присъединява с партньорство и предаването „Сделка или не” по Нова Телевизия. Милена, Кирил и Тодор получиха специална покана да участват и да спечелят средства за отделението.

Ако сте двойка, която се бори, за да има детенце – УЧАСТВАЙТЕ И МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ СЕГА! Изпратете ни имейл на
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
с трите си имена, телефон за връзка и лечението, от което се нуждаете – инсеминация, ин витро, ин витро с донорски материал или лечение поради мъжки фактор.

Д-р Монастирска и клиника „Олимед” даряват 10 диагностично-терапевтични пакета за двойки с мъжки фактор на безплодие. Това включва спермограма, ултразвуково изследване на тестисите, консултация с андролог, PESA (пункция на тестис за извличане на здрави сперматозоиди) и TESE (биопсия на тестис за извличане на здрави сперматозоиди). Както и пълно съдействие за подаване на документите към Фонд асистирана репродукция на още 10 двойки.

Д-р Ставрев и клиника „Селена” даряват две донорски процедури ин витро до бременност.

Д-р Стаменов и репродуктивен център „Надежда” даряват две донорски ин витро процедури, с медикаментите.

Д-р Табакова и „Репробиомед” даряват едно ин витро без лекарствата и две инсеминации.

„Св. Лазар” даряват едно ин витро с медикаментите, на двойка, която е изчерпала трите полагаеми се опита от Фонда за асистирана репродукция.

Д-р Конова и МЦ КИРМ Плевен даряват едно ин витро без лекарствата.

Д-р Бойчев и медицински център „Св.Иван Рилски” Тутракан даряват едно ин витро с медикаментите.

Д-р Янакиева и медицински център „София 2000” даряват 4 инсеминации на една жена с изследвания.

САГБАЛ ” Д-р Щерев” даряват една инсеминация.

 
Печелившите ще бъдат изтеглени чрез томбола в ефир на 25-ти март (Благовещение), в „Тройка на Разсъмване” в присъствието на нотариус, представители на клиниките и член на фондация „Искам бебе”, партньор в кампанията „Повече българчета за България”. Ще бъдат обявени само номерата, под които са записани. Според изискване на дарителите печелившите трябва да установят контакт с клиниката и да започнат лечение в рамките на 1 месец след като за изтеглени в ефир. Ако не го направят печели следващият резервен номер.

Двойките, които спечелят ин витро процедури, ще получат и подарък с
много сладки лакомства от бисквити „Закуска“ на „Победа“. Сладки
подаръци с лакомства ще получат и 30 активни участника в Тройка на
разсъмване по време на кампанията - от 14 март до 7 април. Всеки ден
Милена, Кирил и Тодор ще избират двама участника в дискусията на деня,
които са се обадили на Тройка на разсъмване или са писали във форума на
радио „Витоша“.