Кръгла маса
Публикувано на: 18.04.2013г.
  На 13 април 2013 г. от 10:30 часа в Актовата зала на Община Плевен, Сдружение „Зачатие” съвместно с община Плевен, организира кръгла маса на тема „Стерилитетът – актуални въпроси”. На срещата ще бъде обсъдена общинскатата програма за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, нейната работа през изминалата година и възможности за подобряване на нейната ефективност. От община Плевен ще бъдат представени данни за броя на субсидираните до момента семейства .Ще се обсъди и преминаването на център ”Фонд асистирана репродукция” към Националната здравно-осигурителна каса и последвалите възможности и неудобства за клиниките и пациентите. 

На кръглата маса ще бъде разгледана и темата за донорството на яйцеклетки. Ще бъдат обсъдено с присъстващите лични лекари и акушер гинеколози дарението на яйцеклетки и страховете на хората по този въпрос.
 
В дискусията ще участват представители на пациентските организации, на община Плевен, на водещите клиники по репродуктивна медицина в България, на компетентните държавни органи и медиите. Записване за участие в кръглата маса можете да направите на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.