Сдружение
Публикувано на: 28.03.2011г.
http://www.zachatie.org/FE/prague_fe.jpg На 24 и 25 март 2011 година, в Прага се проведе ежегодната работна среща на европейската организация Fertility Europe, в която членува и сдружение "Зачатие". На срещата присъстваха представители на пациентските организации на хората с репродуктивни проблеми от Англия, Франция, Холандия, Белгия, Финландия, Хърватска, Словакия, Чехия, Португалия, Швеция, Швейцария, Исландия, Унгария, Румъния и Израел. България бе представена от две организации - сдружение "Зачатие" и фондация "Искам бебе".
В първия ден на работната среща бе изнесен доклад за извършената работа от членовете на ФЕ през изминалата година и бяха набелязани основните точки, по които предстои да се работи. Приоритет се дава на развитието на уебсайта на организацията, развитието на кампанията "Special Famillies", както и подготовката за срещата на ESHRE през юни в Стокхолм, Швеция. Същият ден се представиха и две нови организации - Tilvera от Исландия и Adam от Чехия, създадена специално с поглед към мъжкия стерилитет.

През втория ден на срещата, всяка организация-членка на ФЕ изнесе презентация с информация за активността на организацията през изминалата година. Преди срещата в Прага, всички организации отговориха на анкета относно състоянието на превенцията и обучението на подрастващите за проблемите на стерилитета в съответната страна.

От обобщената информация стана ясно, че проблемите с липсата на информация и кампании, насочени към тази група от населението, съществува в почти всички страни и е нужна активна работа, за да се промени това. Организациите описаха и своите най-успешни кампании, като се подчерта, че взаимстването на чуждият опит би могло да подпомогне всяка от страните да постигне желаните промени.

http://www.zachatie.org/FE/prague_fe4.jpg

http://www.zachatie.org/FE/prague_fe2.jpg

http://www.zachatie.org/FE/prague_fe3.jpg

http://www.zachatie.org/FE/prague_fe1.jpg