Благотворителна инициатива
Публикувано на: 10.11.2009г.
http://www.zachatie.org/primaproject/article2009.jpg   В навечерието на Нова година и Коледа сме обзети от трепетно очакване да се случи нещо ново и вълнуващо. Склонни сме да сме по-добри и съпричастни, да мечтаем повече, да желаем да се променим. Правим равносметка за изминалите години и подреждаме приоритетите си - за какво мечтаем, за какво се молим и какво сънуваме с копнеж...
Не е тайна, че за всички нас от Зачатие, най-голямата мечта е да станем родители.

През изминалата година се случиха излкючително важни събития, които  промениха съдбите на много двойки с репродуктивни проблеми- Зачатие активно участва в създаването на фонд "Асистирана репродукция", който доказа как една кауза може да работи истински. Но за съжаление остана една група двойки със специфичен проблем, които законодателството не допуска до този метод на подпомагане- това са двойките, в които партньорката е с т.нар. изчерпан яйчников резерв. Именно към тях Зачатие реши да насочи Вашата благотворителност, нека им помогнем в този момент. За всички вас, които ще се престрашите с кандидатури- разкажете ни за пътя, който извървявате към своето съкровище, за моментите, които ви зареждат с нови сили, за приятелите, които ви подкрепят. Нарисувайте своята приказка, покажете ни вашия вълшебен свят, който ще изградите за най-прекрасното нещо - детето! Покажете на всички, че сте влюбени, млади, прекрасни  и уверени в себе си, че сте силни и устремени към своята мечта!
Изпратете ни разказ, приказка, стих, есе, картина или снимка - всичко, което може да опише по най-изразителен начин вашето "Коледно желание".

Включете се и вие в коледните инициативи на Сдружение "Зачатие" - подкрепете двойка с репродуктивен проблем или зарадвайте едно дете!

За четвърта поредна година Сдружение "Зачатие" организира и благотворителна акция под надслов "Коледа в Роман". Инициативата се състои в събиране на дарения за подаръци за децата в дома в гр. Роман, област София.  Включи се и ти!
Да направим нещо добро за децата, лишени от родителски грижи!

Всички, които искат да помогнат да се сбъднат няколко мечти и да доставят радост на дечицата в с. Роман могат да изпратят своя подарък на банковата сметка на сдружението като в основание напишат описаните по-долу основания за превод:

Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
Сдружение Зачатие
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

с основания:

- Коледно бебе
(за подпомагане на двойки)
- Коледа в Роман
(за подпомаганe на децата в дома)

Пощенски адрес:

Мария Маринова Стирянова
ул. Климент Охридски 62, ап.3
6001 Стара Загора


Регламент за участието в конкурса:

 - Могат  да участват всички двойки, в които пратньорката е с доказан изчерпан яйчников резерв, независимо дали са членове на сдружението, в България или зад граница и са регистрирани във форума на Зачатие с дата, не по-късна от 09.11.2009 г.
 - Заявяващи участие не трябва да са получавали дарение от други предходни инициативи на сдружението
 - Творбите очакваме да изпращате на email: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  до 15.12.2009 г.
 - Необходимо е да приложите към мейла и попълнен формуляр за участие, за да си гарантирате участие в жребия, който ще се проведе на 19.12.2009 г. в клуб "Таласъмчета" на Коледното тържество на Сдружение "Зачатие"

(Творбите ще бъдат публикувани в тази тема само с никнейма ви, за да се гарантира анонимност)


Формуляр за участие:

1. Име, фамилия, (никнейм) 
2. Телефонен номер
3. Адрес,
4. E-mail адрес
5. Правим опити за забременяване от ......
6. Нямам деца от настоящия или от друг партньор - да/не
7. Декларирам, че имам нужда от финансова помощ, за да продължа лечението си и ще я използвам по предназначение.

Успех на всички участници и нека Коледните ви желания да се сбъднат!