Президентът на Република България се срещна с представители на Сдружение
Публикувано на: 09.03.2012г.
  На международния ден на жените 8 март президентът на Република България Росен Плевнелиев покани на среща представители на неправителствени организации, ангажирани с проблемите на раждаемостта, отглеждането на деца, семейните отношения и възпитанието на младите хора - г-жа Стефка Сарафова - председател на пациентската организация на двойките с репродуктивни проблеми Сдружение "Зачатие",
Радина Велчева - председател на фондация "Искам Бебе" и Марина Кузманова - собственик на портала за бременност и майчинство bg-mamma. Обсъдени бяха идеите за създаването на Национален съвет по биоетика и възможността за прилагане на принципите на т.нар. план “Амбър” при издирване на изчезнали деца. Това обсъди днес президентът Росен Плевнелиев с представители на сдружение “Зачатие”, фондация “Искам бебе” и форум BG mamma.

Поставяме началото на открит диалог и инициативи, които могат да намерят развитие и да бъдат популяризирани” каза държавният глава.  Държавният глава дискутира с неправителствените организации демографската криза у нас, както и необходими мерки за преодоляването на негативните тенденции. Сред тях са насърчаването на раждаемостта и стимулиране отглеждането на деца, тяхната сигурност, повишаване на културата на младите хора в тази област и други.

Росен Плевнелиев изрази готовността на президентската институция да задълбочи диалога с неправителствените организации у нас, ангажирани с усилията за разрешаването на тези въпроси. Президентът подчерта, че жените в България отдавна са извоювали силни обществени позиции и ежедневно показват високата си социална ангажираност, отговорност, постоянство и мотивация да работят за решаването на болни за обществото проблеми.